Párkapcsolati tanácsadás

Amikor fiatalként rövidebb vagy hosszabb ideje jártok, jegyespárként házasságra készültök, vagy házastársakként elakadtok a közös úton, élethelyzeteteknek megfelelően gyakorlatias hatszemközti párkapcsolati fejlesztésre jelentkezhettek hozzám.

Lepedus-István-Tanácsadó-és-tréner-parkapcsolati-tanacsadas
Házaspároknak >
Jegyespároknak >
Fiatal pároknak >

Házaspároknak

Az elmúlt sok év házaspároknak nyújtott tanácsadás tapasztalatai alapján elmondható, hogy manapság már a párok egy része mer támogatást kérni, ha házastársi kapcsolatuk romlása esetén nem sikerül kettesben megoldást találniuk. A gyakran előforduló nehézségek: érzelmek kihűlése, megoldatlan, fájó meddő konfliktusos játszmák, külső kapcsolat megjelenése, egyenlőtlen családi teherviselés, valamelyik fél szüleivel való problémás viszony, elégedetlenség a szexuális élettel, a gyerek kedvéért megmaradt funkcionális, de érzelmek és vágyak nélküli „munka”kapcsolat, nyílt vagy rejtett agresszivitás, egymás igényeinek a nem kellő figyelembe vétele, a megoldatlan hiányok miatti kompenzációs menekülő utak miatti egymástól való eltávolodás, előző érzelmi kapcsolat vagy az eredeti család túlzott befolyása, váratlan családi tragédiával való megbirkózási képtelenség, eltérő értékrend…

A valóság az, hogy általában az egyik fél elkötelezettebb a kapcsolat helyre hozataláért, és az már fél siker, ha sikerül rávenni a másik felet is, hogy adjanak egy esélyt a tanácsadóval történő hatszemközti munkának. Ha egy pár „időben” jön és valóban akar tenni a kapcsolatáért, akkor reális esély van, hogy kimozduljon a holtpontról.

Az 5–7 másfél órás ülés folyamatának elemei: a bizalmi kapcsolat kialakítása, a pár nehézségeinek megismerése (mindkét fél nézőpontjából), a problémákhoz vezető okok és háttérfolyamatok feltárása, az erőforrások felfedezése, az érzékeny pontokhoz való, az addig próbáltakhoz képest új viszonyulás elérése, hatékonyabb konfliktuskezelés gyakorlása, a házastársak közötti érzelmi, testi- lelki bizalom lassú újraépítése.

A beszélgetés élőben vagy online történik, a párral való megegyezés szerint.

Lepedus-István-Tanácsadó-és-tréner-parterapia2

Ára: házaspároknak — 150 RON / óra / pár

Időpont egyeztetésért kattints ide >>

Nagyon sokszor önmagunk igényeinek, határainak nem ismerete sodorhatja a kapcsolatainkat válságba. István segített megismerni jobban önmagam, ezáltal kinyitott a másik ember elfogadása felé is. Nagyon sokat tanultam mind magamról, mind pedig a társamról a terápia alatt. Nagyon hálás vagyok és köszönöm a segítséget. 

Ilona

Kihűlt házasságunknak adva még egy esélyt, kerestem fel Istvánt. Első alkalommal egyedül, abban a hitben, hogy a férjem soha nem jönne el ilyen jellegű terápiára. A második  találkozásra már párban jelentünk meg.

Több témát érintve István segített nekünk, hogy elfogadjuk, akár szeressük a másik másságát, hogy újra egymás felé forduljunk és ne kifelé keressük a vigaszt.

Mónika

Jegyespároknak

Házasságra készülve vannak, akik az esküvő és lakodalom szervezése mellett tudatosan időt szánnak önmagukra és kapcsolatukra azért, hogy házas életük valóban olyan legyen, amilyennek megálmodták. Lehet érdemes megfontolnotok ezt a lehetőséget, ha:

 • Szeretnétek hosszú távon megőrizni azt a lendületet és intimitást, ami most jellemzi a párkapcsolatotokat
 • Sokszor hallottátok, hogy a gyerekek érkezése mindent megváltoztat majd és semmi sem lesz olyan, mint régen és szeretnétek majd jól megélni ezeket a természetes változásokat
 • Szeretnétek összeházasodni, de a környezetetekben több kudarcos párkapcsolatot láttatok — és úgy érzitek, hogy jó lenne tanulni mások hibáiból, (hogy nektek már ne kelljen ugyanezen átmenni)
 • Vannak konfliktusaitok, de nagyon szeretitek egymást és szeretnétek még hatékonyabban és a lehető legkevesebb sérüléssel kezelni ezeket
 • Tudni akarjátok, hogyan érdemes kezelni a házasságban később adódó „nehéz helyzeteket”/ kríziseket

Lehetőségetek van egy speciálisan nektek szóló házassági felkészítőn részt venni, élő találkozó kereteiben vagy valamilyen elektronikus felületen: skype, zoom, messenger.

Az általatok hozott helyzetekkel, kérdésekkel dolgozunk alapvetően, de a több éves tapasztalat alapján az alábbi témák, területek valószínűleg jelen vannak a ti életetekben is:

 • a szerelem fenntartása hosszú távon

 • a családi élet legfontosabb kérdéseinek közös nevezőre hozása: munkaidő, gyerek, pénz, házimunka, szabadidő, ünnepek, spiritualitás, különbözőségek, eltérő igények és elvárások
 • származási családunk mintái, értékei
 • a számotokra legmegfelelőbb családtervezési módszer kiválasztása

Lepedus-István-Tanácsadó-és-tréner-parterapia

Az időkeretek: 3-szor másfél órás beszélgetési folyamatot ajánlok — ez már jó eredményeket hoz. Természetesen bármikor, már az első alkalom után is abbahagyhatjuk, ha nem segít, ha nem az, amire gondoltatok.

Ára: jegyespároknak — 150 RON / óra / pár

Időpont egyeztetésért kattints ide >>

Jó élményben volt részünk, jó kérdések voltak, izgalmas témákról beszéltünk. Felvilágosítást kaptunk, az „apróbetüs” rész tartalmáról is.

Orsi

Fiatal pároknak

Ebben a furcsa vírushelyzettel terhelt időszakban ki lehet használni az időt arra, hogy ti, azok a fiatal párok, akik rövidebb vagy hosszabb ideje együtt jártok, kedvetek és igényetek szerint erősítsétek egymáshoz fűződő szerelmeteket. Amit ajánlok számotokra, az egy személyes, a ti élethelyzetekre szabott beszélgetés, élőben vagy valamilyen elektronikus felületen: skype, zoom, messenger.

A kiindulópontot az alábbi témák adják, de természetesen belefűzzük saját aktuális kérdéseiteket, kéréseiteket is a beszélgetésekbe:
 • Önmagam és párom teljesebb megismerése

 • Rejtőzködő elvárások tisztázása

 • Konfliktuskezelési módszerek

 • Szeretni ahogy neked jó

 • Szexualitás perspektíva

 • A kapcsolat jövője

Lepedus-István-Tanácsadó-és-tréner-parterapia

Amikre számíthattok: Témafelvezetés, teszt, interaktív készségfejlesztő gyakorlatok, kisfilm részletek, jó hangulatú beszélgetés, bizalom és titoktartás.

Ára: fiatal pároknak — 150 RON / óra / pár

Időpont egyeztetésért kattints ide >>

Az Istvánnal folytatott páros beszélgetéseink egy olyan időszakunkban hoztak minket közelebb egymáshoz, amikor hosszabb ideig külön országban kellett élnünk. A jól végiggondolt témafelvetések és az a megértő figyelem, tapintat és érdeklődés, amivel gondolatainkat, érzéseinket fogadta, egy olyan családias légkört teremtettek, amiben könnyű volt megnyílni és mélyebb beszélgetéseket folytatni.

Az általa felvetett izgalmas új nézőpontok, és a közösen végzett szituációs gyakorlatok új, izgalmas módokat kínáltak párunk alaposabb megismerésére. Az általa moderált beszélgetések olyan gondolatokhoz is elvezettek minket, amikhez magunktól sokkal később, vagy talán egyáltalán nem jutottunk volna el.

Köszönjük!

András és Iza
Időpont egyeztetésért írj ide:
Az üzenetet sikeresen megkaptuk.
Probléma történt, próbáld meg újra.