Rólam

A feleségemmel idén ünnepeljük a 25. házassági évfordulónkat, és 4 bűbájos gyermek szülei vagyunk. Az évek alatt gyakran megtapasztaltuk a szeretetkapcsolat erejét, a házasságápolás fontosságát.

Bár mérnök az egyik alapvégzettségem, a teológiai képzésemnek köszönhetően több mint húsz éve fiatalokkal, párokkal, családokkal és közösségekkel dolgozom a katolikus egyház keretein belül. Hiszem, hogy fogékonyságomat, nyitottságomat, életszemléletemet Istentől kaptam — a szüleimen, családomon, barátaimon és megtartó közösségemen keresztül. Több ezer diák, több száz jegyes és házaspár kísérése jó iskola volt, hogy a férfi-nő kapcsolatokat és az embert úgy lássam és értékeljem, ahogyan van, a maga szépségében és árnyékoktól sem mentes valóságában — mindenféle címke és előítélet nélkül.

7 évig munkatársa voltam a középiskolások iskolán kívüli képzésével foglalkozó ún. „Nagyító” programnak, de a fiatalokkal való tréningjeim összeállításában fontos szerepet játszottak a mozgásterápiás és bibliodrámás tapasztalataim is. A párokkal való munkám szakmai alapját a Magyar Családterápiás Egyesület képzése jelentette, illetve a továbbképzések és szupervíziós lehetőségek segítettek a különböző párkapcsolati, családi krízishelyzeteket kísérni.

Civil egyesületi keretek között több évet dolgoztam a hátrányos helyzetű fiatalok önbecsülésének, leendő családi életének a segítésével, melynek folytatásaképpen megszületett a fiatalok pályaválasztását és munkahelykeresését támogató tevékenységem is.