Tréning

Fiataloknak, felnőtteknek, együtt járó pároknak, valamint házaspároknak nyújtok csoportos képzéseket. Ezeken az alkalmakon közösségben, egymástól tanulva fejlesztheted önmagad és kapcsolataidat.

Lepedus-István-Tanácsadó-és-tréner-trening
Fiataloknak, felnőtteknek >
Együttjáró pároknak >
Házas csoportoknak >

Fiataloknak, felnőtteknek

A következő 4 választható témában, 8 órás modulokban tartok képzéseket (amíg a vírushelyzet tart online formában — egyébként természetesen élőben):

Férfi-nő alapú önismeret: férfi-női szerepeink, hasonlóságok és különbözőségek, személyes fejlődés eszközei.

Lepedus-István-Tanácsadó-és-tréner-trening2
Lepedus-István-Tanácsadó-és-tréner-trening5

Párkapcsolat: az alábbi 14 téma közül szavazással választanak a résztvevők:

 1. Hogy kezdjek egy kapcsolatot: megszólítás, hódítás, csábítás
 2. Mikor és hogyan érzem, hogy szeretsz engem?
 3. Veszteségeim: szakítás, elengedés
 4. Féltékenység — fűszer vagy méreg. Hová vezet?
 5. Szeretném, hogy legyen valakim. Hogy fogjak neki?
 6. Családtervezési és fogamzásgátlási módszerek hatásai és következményei
 7. Ez most szerelem vagy mégse?
 8. Szex, felvilágosítás kicsit másként
 9. Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?
 10. Miért várj? — Szüzesség formái a párkapcsolatban
 11. Nyomás alatt vagyok — félelmek, erőszak, másság
 12. Kinek, mikor, mit mondhatsz el?
 13. Megcsaltál, félreléptem — mi lesz most?
 14. Homo, hetero, gender — hol a határ?

Konfliktuskezelés: 5 különböző típusú konfliktus esetén a megfelelő alkalmazandó módszer elsajátítása

 1. érdek konfliktusok — „különböznek az érdekeink! — ebből baj lesz…”
 2. kommunikációs konfliktusok — „hallom amit mondasz, de miért nem értjük meg (eléggé) egymást?”
 3. érzelmi konfliktusok — „amikor megsértettél, amikor megbántottalak, te sírtál én dühöngtem…”
 4. személyes belső konfliktusok — „amikor tudom, hogy mit szeretnék és mégsem azt teszem…”
 5. érték konfliktusok — „el nem tudom képzelni, hogy ebben mi lehet az érték?”
Lepedus-István-Tanácsadó-és-tréner-trening3
Lepedus-István-Tanácsadó-és-tréner-trening

Pályaválasztás:

 1. hosszú távú orientáció és konkrét választás
 2. mit mondanak a tesztek?
 3. felsőfokú végzettség vagy szakma? egy vagy több?
 4. itthon vagy külföldön?
 5. döntés és választás szempontjai

A képzés elemei: témafelvezető előadás majd pedig egyéni és interaktív páros gyakorlatok.

A képzés szombatonként tömbösített formában zajlik 10.00–19.00 óra között ebédszünettel, amikor összegyűlt a min. 8 fős résztvevői létszám. Párkapcsolat téma esetében kötelezően koedukált kell legyen a csoport.

Időpont egyeztetésért kattints ide >>

Olyan időket élünk, mikor a valódi értékeket a hamis csillogás váltotta fel, és most az életre készülő generációk minden irányból „jó tanácsokkal” vannak ellátva. Ciki udvariasnak lenni, uncsi rendesnek lenni, lejárt lemez a házasságig való önmegtartóztatás, öregeknek való a hűség és kitartás… Szükség van olyan kiemelkedő hangokra, akik útmutató és irányító szerepet vállalnak, kiegészítve az iskolában kapott nevelést. István előtt kalapot emelve köszönöm meg ezt az embert próbáló munkát, amit felvállalt a fiatal generációk nevelésében! Munkájának gyümölcse beérik idővel, és sok hálás generáció gondol majd hálásan a vele eltöltött értékes órákra!

Szilárd

Számomra Lepedus István tanácsadó órái sok választ adtak az életre való kérdéseimre. Úgy érzem, olyan szavakat és tanácsokat tud egy emberhez fűzni, amelyek tele vannak önbizalommal és egy pozitív gondolkodást alakít ki bennünk. Minél többször volt alkalmunk találkozni vele, annyiszor egy jobb és pozitív emberré váltam.

Hogy mi a véleményem a családórákról? Meglátásom szerint ezek olyan tevékenységek, melyekre egy közösségnek igenis nagy szüksége van. A családórák számomra lehetőséget nyújtottak a nyitott kommunikációra, az őszinte és feltétel nélküli beszélgetésekre, illetve arra, hogyan kezeljem az embereket, miként legyek egy jobb emberismerő. Az interaktív tevékenységek segítettek a magam és a körülöttem lévők megértésében és elfogadásában.

Dóra

Amikor először hallottam arról, hogy Lepedus István meglátogatja az iskolát, az első gondolatom az volt, hogy „ez az, nincs matek!” Kellemes meglepetés volt számomra, hogy nagyon is élveztem, és ezzel az osztálytársam is így voltak. Olyan dolgokról beszéltünk, amikről vagy nehezen tudunk beszélni, vagy nem beszélünk egyáltalán, pedig életünk fontos összetevője. Nagyon hasznos volt a bemutató, nemcsak a matekóra elmaradása miatt, hanem a különböző témakörök érintése és átbeszélése miatt is. Remélem még lesz alkalmam e fajta programokon részt vennem.

Bernadett

Együttjáró pároknak

Izgalmas, gazdag és érdekes csoportban, más párokkal együtt fejlődni, hiszen nemcsak a tréner, hanem a csoporttagok, a többi pár is új elemeket, konkrét tapasztalatokat hoz be (akkor is, ha a párok egy része ismerősként, baráti párként jelentkezik be).

A párkapcsolat „alap témáit”, mint a különbözőségek, elvárások, feszültségek, érzelmek, szex, baráti körök olyan gyakorlatokon keresztül tudjuk feldolgozni, amelyek csak csoportban alkalmazhatóak, és pont ez ad egyedi, felejthetetlen élményt!

A tréning megtartásának feltétele min. 4 pár bejelentkezése.

Időkeretek: 4×2 óra tömbösítve szombaton vagy heti rendszerességgel, heti 2 órás alkalmak által.

Lepedus-István-Tanácsadó-és-tréner-trening-jegyesparokkal
Időpont egyeztetésért kattints ide >>

Házas csoportoknak

Házas csoportoknak és közösségeknek tematizált tréning sorozat. Választható témák:

 • Közösség felfrissítése, építése: állapotfelmérés, szerepek, feszültségek, célok, új viszonyulások a közösségben
 • Házas kapcsolat megújítása, megerősítése: párban fejlődünk, de közösségben. Páros gyakorlatok, csoportos kitekintéssel. Szokások, rítusok, lehetőségek.
 • Önismereti munka: egyéni, házastársi és közösségi kompetenciák a személyes jólét érdekében

A tréning megtartásának feltétele min. 4 pár bejelentkezése.

Időkeretek: 4×2 óra tömbösítve szombatonként vagy heti rendszerességgel, heti 2 órás alkalmak által.

Időpont egyeztetésért kattints ide >>

Családos csoportunk számára szervezett közösségépítő vagy párkapcsolati hétvégék mindig örömet és meglepetést jelentettek. A közös beszélgetések, játékok, tevékenységek és feladatok mind segítettek abban, hogy jobban megismerjük önmagunkat és egymást is. István profizmusa, diszkréciója, nyitottsága és a csoport aktuális igényeihez való alkalmazkodása sokat segített abban, hogy tágítsa látókörünket, megnyíljunk egymás iránt és befogadók legyünk. Jó volt éreznünk, hogy Isten minden tevékenység és beszélgetés középpontjában ott van.

Magdi

Istvánban egy hozzáértő, sokat tapasztalt de ugyanakkor végtelenül szerény embert ismertem meg, aki rendkívüli alázattal végzi a munkáját. Figyelemmel kísérte csoportunk fejlődését az évek során, találkozásainkkor türelemmel hallgatott végig mindenkit és objektív tanácsaival új megvilágításba helyezett egy-egy felmerülő akadályt. Helyzet-gyakorlataival, játékos feladataival sok vidám percet szerzett nekünk, miközben a csoport tagjai közelebb kerültek egymáshoz.

Levi

Ára:

 • fiataloknak – 15 RON/óra/fő
 • felnőtteknek – 20 RON/óra/fő
 • pároknak – 20 RON/óra/fő
 • csoportoknak – 20 RON/óra/fő
Időpont egyeztetésért írj ide:
Az üzenetet sikeresen megkaptuk.
Probléma történt, próbáld meg újra.

Osztályfőnöki órákon mindig is nagyon fontosnak tartottam, hogy egy kis családdá kovácsolódjunk össze. Ezért is örültem annak a lehetőségnek, hogy külön ,,Családóránk” legyen, amelyek egy ünnepi hangulatot hoztak a szürke iskolai hétköznapjainkba. Kíváncsian vártuk mindig, hogy milyen témákat fogunk feldolgozni, nagy izgalommal készültünk és alakítottuk át a kis osztálytermünket, hogy minél meghittebb legyen a hangulat. Az Istvánból áradó nyugalom, türelem, jó szervezőkészség, határozottság, megértés stb., illetve a szülők nagyon pozitív együttműködése hozzájárultak ahhoz, hogy minden alkalommal jól érezzük magunkat, hogy sokat tanuljunk magunkról, hogy jobban megismerjük egymást, hogy lassan felkészüljünk a nagybetűs ,,Életre”. Mi, felnőttek pedig nagyon sokszor rácsodálkoztunk arra, hogy milyen talpraesetten élik meg a különböző helyzeteket a gyerekek, sokszor milyen felnőttesen gondolkodnak, milyen mély és megható gondolataik vannak. Az osztályom is, én is szép, hasznos és tanulságos élményekkel gazdagodtunk, s alig várjuk a folytatást. 

Annamária

Istvánban egy hozzáértő, sokat tapasztalt de ugyanakkor végtelenül szerény embert ismertem meg, aki rendkívüli alázattal végzi a munkáját. Figyelemmel kísérte csoportunk fejlődését az évek során, találkozásainkkor türelemmel hallgatott végig mindenkit és objektív tanácsaival új megvilágításba helyezett egy-egy felmerülő akadályt. Helyzet-gyakorlataival, játékos feladataival sok vidám percet szerzett nekünk, miközben a csoport tagjai közelebb kerültek egymáshoz. 

Levi